Az LMBTQ+ közösség hátrányos megkülönböztetése félmillió honfitársunknak okoz problémákat a mindennapi életben: rendszeresen érik őket kirekesztő megjegyzések, fizikai támadások, kevesebb joguk van, kapcsolataikat az alaptörvény nem tekinti családnak.

Bár az elmúlt években pozitív irányba változott Európa társadalmainak hozzáállása az LMBTQ-közösségekhez, sajnos számos politikus tudatosan gyárt ellenségképet belőlük. Ez különösen érvényes az Orbán-rendszerre, ahol a család definíciójának alaptörvényben történő módosításával, a transzneműek hivatalos nemváltoztatásának tiltásával, vagy éppen az oroszokról lemásolt propagandatörvénnyel a Fidesz célja egyértelmű: politikai haszonszerzésből megosztani és egymás ellen uszítani a magyarokat.

Mi nemet mondunk a gyűlöletre: nem élhetünk olyan országban, ahol a hatalom a saját állampolgárai jogait korlátozza,
és rettegésben tartja őket, csak mert mások, mint a többség!

A Momentumban hiszünk abban, hogy Magyarország javát nem a széthúzás, hanem az összetartozás szolgálja. Be kell bizonyítanunk, hogy a megosztottságra, a gyűlöletre, az uszításra épülő politika helyett mindenkinek jobb az elfogadásra, a nyitottságra és a szolidaritásra építeni. Hiszünk abban, hogy a szeretet szabad, és hogy minden család egyenlő.

 

Ezért mi egy ilyen  Magyarországot fogunk építeni a 2022-es új rendszerváltás után.
A Momentum lesz a garancia arra, hogy: 

1.

Eltöröljük az oroszokról másolt homofóbtörvényt

 

2.

Engedélyezzük az azonos nemű párok örökbefogadását

 

3.

Engedélyezzük az azonos neműek házasságát

 

4.

Eltöröljük a nem- és névváltoztatás jogát korlátozó 33-as paragrafust!

 

5.

Az új alkotmányban kiterjesztjük a család fogalmát a két azonos nemű szülővel rendelkező családokra is.

 

Egy olyan új, nyugati Magyarországot kell építenünk, ahol a társadalom elfogadó, befogadó, és ahol nincs helye a nemen, származáson, valláson vagy szexuális orientáción alapuló negatív megkülönböztetésnek.

Célunk egy olyan szakpolitikai javaslatcsomag összeállítása, ami biztosítani tudja az országban élő minden ember számára az azonos lehetőségeket, feltételeket és kötelezettségeket.

 

A teljes program letöltése

01

Nyugodt
otthon

02

21. századi
iskola

03


munkahely

04

Európai
kórház

05

Közös
ország

06

Zöld
bolygó